Close

Vad är SEA?

SEA är en förkortning på search engine advertising och översätts med sökmotorannonsering. Detta omfattar de olika sätt som man kan köpa annonsplatser på en sökmotor. Det existerar många olika sökmotorer globalt men Google och deras annonsplattform Google Ads är fortsatt störst. Funderar du på vad som är skillnaden på SEA och SEM? Läs om det här.

 

Det finns en rad olika annonsformat som kan användas och det är något som ständigt förändras. Populära annonsformat är exempelvis sökannonser där man själv skriver vad som ska kommuniceras och shoppingannonser där innehållet i annonsen i huvudsak hämtas från ett företags produktfeed.

Hur hjälper jag dig med SEA?

Mina tidigare erfarenhet sträcker sig från arbete på byråsidan till att vara en del av marknadsavdelningar. Genom åren har jag samlat på mig kunskap från företag som annonserat internationellt, nationellt och lokalt. Mitt fokus ligger på e-commerce och jag har lång erfarenhet av att jobba med kunder som satsar stort på sin närvaro och försäljning online. Jag jobbar främst med Google Ads och Microsoft Ads annonsplattformar där jag hanterar samtliga format som finns tillgängliga.

Jag hjälper dig att:

✓ Sätta upp nytt konto/audit av existerande konto.

 

✓ Skapa kampanjer för sök och shopping.

 

✓ Strukturera konto/kampanjer enligt best practice.

 

✓ Säkerställa att spårning funkar.

✓ Sätta upp Google Merchant Center konto.

 

✓ Optimera kampanjer och annonser löpande.

 

✓ Sätta mål och KPI:er.

 

✓ Följa upp resultat och rapportering.

Vilka behov har du? Hör av dig till mig så berättar jag mer om vad jag erbjuder.

Kontaktformulär